21 ODA BAŞKANINDAN BAŞKAN SİPAHİ’YE DESTEK

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Metin Sipahi, 2 Mayıs 2026 Cumartesi günü yapılacak seçim öncesinde oda başkanlarıyla bir araya geldi.
Burdur’da esnaf teşkilatında önemli başarılara imza atan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, 193 delegenin oy kullanacağı seçim öncesi, hazırlık toplantısı düzenledi. Merkez ve ilçelerde bulunan 25 odadan 21 oda başkanı ile buluşan Başkan Sipahi, seçim öncesi gövde gösterisi düzenledi.
Toplantıda oda başkanlarına hitap eden Metin Sipahi, Burdur esnafının içinde bulunduğu ekonomik ve bürokratik zorluklara değinerek sert mesajlar verdi. Esnafın sahipsiz olmadığını vurgulayan Sipahi, “Esnafımız zor bir dönemden geçiyor. Hem ekonomik şartlar hem de üzerimizdeki bürokratik baskılarla mücadele ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de esnafımızın ne siyasi ne de bürokratik baskılar altında ezilmesine müsaade etmeyeceğiz. Gerek yerelde gerek Ankara’da esnafımızın gür sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Düzenlenen toplantıya Burdur Elektrikçiler Odası Başkanı Hakan Büyüktobbaş, Burdur Şoförler Odası Başkanı Hasan Yalçın, Manavlar Odası Başkanı Ahmet Bilici ve Lokantacılar Odası Başkanı Hakan Kandemir katılmadı. Ancak Lokantacılar Odası Başkan Vekili Kamuran Özçelik’in toplantıda yer alması dikkat çekti.
Seçim atmosferinin birleştirici olması gerektiğini hatırlatan Sipahi, süreci “düğün ve bayram” olarak nitelendirdi. Katılan tüm başkanlara teşekkür eden Sipahi, “Sonuç ne olursa olsun biz büyük bir aileyiz. Yol arkadaşlarımızla birliğimize gölge düşürmeden yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 25 odadan 21’inin desteğini alarak masadan güçlü bir şekilde kalkan Metin Sipahi, 2 Mayıs’taki seçim öncesi rakiplerine karşı net bir avantaj sergilemiş oldu. Şimdi gözler, 193 delegenin sandık başında vereceği son karara çevrildi.
KMM
