Site Rengi

DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Burdur 27°C
Az Bulutlu
Burdur
27°C
Az Bulutlu
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 28°C
Çar 26°C

KAMER DERNEĞİNDEN KADIN KOOPERATİFLERİNE VE KÖY MUHTARLARINA DESTEK – VİDEO HABER

KAMER DERNEĞİNDEN KADIN KOOPERATİFLERİNE VE KÖY MUHTARLARINA DESTEK – VİDEO HABER
REKLAM ALANI

Karamanlı ve Kemer ilçelerinin ortak derneği olan Karamanlı Kemer Yerel Eylem Derneği (KAMER), iki ilçede bulunan kadın girişimi kooperatifleri ile bağlı köylerine, IPARD Programı Leader tedbiri kapsamında ekipman desteğinde bulundu.

Karamanlı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi satış mağazasında düzenlenen törene, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Akkaya, Kamer Derneği Başkanı Ali İhsan Başer, Kemer Belediyesi Yazı İşleri Müdürü ve Proje Koordinatörü Yusuf Hayta, Proje Sorumlusu Mustafa Demir, Kağılcık Köyü Muhtarı Yakup Salman, Kılavuzlar Köyü Muhtarı Osman Oğuz, Bademli Köyü Muhtarı İbrahim Özsoy ve Manca Köyü Muhtarı Ahmet Özeren katıldı.

kimpas

Törende konuşan Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Tarım Bakanlığı’nın projesi olan ve Türkiye genelinde 16 ilde başlayan IPARD Programı Leader projesine Burdur ilini de dahil ettirdiklerini anlattı.

Selimoğlu, projeye katılabilmek için Karamanlı ve Kemer ilçelerinin birlikte Kamer Derneğini kurduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Bu derneğin kurulmasında değerli hemşerimiz Prof. Dr. Gültekin Yıldız, Kemer ilçemizden Ali İhsan Başer, Kemer Belediyesi yazı işleri müdürümüz Yusuf Hayta ve Mustafa Demir’in büyük gayretleri vardır. İlk etapta Karamanlı kooperatifimize internet sitesi kuruldu. Ekipmanlardan terazi, hazır yufka imalatı için makine alındı. Bunun yanında ilk etapta Bademli, Kağılcık, Kılavuzlar ve Manca köylerimizdeki öğrencilerimizin eğitimlerine destek olmak üzere masa üstü bilgisayar, yazıcı ve internet paketi alındı. Bugün de bunların takdimini yapıyoruz. Karamanlı ve Kemer’in derneği olan Kamer Derneği yine aynı şekilde Kemer ilçemizin köylerinde de bu destekler veriliyor. Bu ilk aşamaydı. Artık bundan sonra ikinci aşamaya geçiyoruz. Turizme, vatandaşlarımıza ve ilçelerimize yönelik daha büyük projeleri kazandırmış olacağız. Derneğin kurulmasından, bugün bu desteklerin sağlanmasına kadar tüm emeği geçenlere çok teşekkür ederim.”

Kamer Derneği Başkanı Ali İhsan Başer, bu derneğin kurulması ve desteklerin kazandırılmasının Başkan Selimoğlu sayesinde gerçekleştiğini söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Başer Leader projesinin, Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdüren TKDK’nın yerel yapılanması olduğunu vurgu yaparak şöyle devam etti:

“Leader, yerel toplulukların kendi yerel kalkınma süreçlerine katılmalarını sağlamak amacıyla geliştirilmiş yenilikçi bir yaklaşımdır. Yerelde köylerimizde istihdamı artırmak, yeni bir şeyler yapabilmek, projesi olanlara destekleyecek, tanıtacak, hem ülke bazında hem de uluslararası düzeyde çalışmanın ilk ayağı olacak. Bizim ilk etapta 2 milyon liraya yakın bir kaynağımız var. Bu kaynaklar yüzde yüz hibe şeklinde, geri dönüşümsüz. Biz, insanlarımıza balık tutmayı öğretmek gibi yerelde istihdam oluşturmayı, köylere dönüşümü sağlamayı hedefliyoruz. Program dahilinde köylerdeki muhtarlarımızın projelerini destekleyeceğiz. Ayrıca uygulamada puanlama söz konusu. Bizim derneğimiz bu çalışmalara otomatikman 10 puan katkıda bulunuyor. Biz gelecek dönem için köy muhtarlarımızın katkılarıyla 4 yıllık bir strateji belirleyeceğiz. Kaynak ise 10 milyon lira ya da daha fazla olabilecek. İyi bir kaynak sağlandı. Bu kaynak da Avrupa Birliği’nden sağlana bir kaynak. İnşallah hep birlikte çok güzel şeylerin üretileceğine, yapılabileceğine inanıyorum. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Programda daha sonra Karamanlı Kadın Girişimi Kooperatifine ve Köy muhtarlarına bilgisayar, yazıcı ve internet paketleri verildi. Kemer Kadın Girişimi Kooperatifine ise bilgisayar, derin dondurucu ve bulaşık makinesi verildi.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Murat ÇOBAN / KMM

Kurt Hırdavat
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.