BURDUR GÖLÜ’NDEKİ GAZ ÇIKIŞI İNCELENDİ
Burdur Gölü’ndeki gaz çıkışı iddiası üzerine, gölde inceleme yapıldı.
Burdur Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, basında yer alan “Burdur Gölünde Gaz Çıkışı Olası Bir Depremin Habercisi Olabilir” başlıklı haberde yer alan görüntülerin yerinde incelenmesi için, Burdur Valiliği’nin daveti üzerine Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nden (SDÜ) alanında uzman hocalar, Burdur Gölü’nde yerinde inceleme yaptılar.
MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Gülle, SDÜ Uzaktan Algılama Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Jeoloji Mühendisi Erhan Şener, SDÜ Deprem ve Jeoteknik Araştırma Merkezi Müdürü Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Çağlayan Balkaya ve SDÜ Deprem ve Jeoteknik araştırma Merkezinde Öğretim Görevlisi Jeofizik Mühendisi Olcay Çakmak’ın yer aldığı incelemede, gölde çeşitli ölçümler yapıldı.
Yapılan inceleme ve ölçümlerin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Prof. Dr. İskender Gülle, “Suyun tuzluluğunu ve sıcaklılığını ölçtük. Durumu değerlendireceğiz ve daha sonra gerekli açıklamalarda bulunacağız. İlk belirlemelerimize, gazla karışık su çıkıyor. Bu tür kaynaklardan göl kenarında bir sürü mevcut. Sadece bu kaynak değil yıllardır gözlemlediğimiz olaylar” dedi. casinos que aceitam bitcoin
SDÜ Uzaktan Algılama Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Jeoloji Mühendisi Erhan Şener, “Drone ile su sıcaklığında anomali var mı diye baktık. Büyük bir anomali yok. Diğer su alanı ile kabarcıkların çıktığı alan arasında 0,1-0,2 santigrat derece fark var. Bunu net söyleyebilmek için bunun su numunesi analizini yapıp göl suyuyla ilişkilendirmek lazım. Yapılan analizlerden sonra net bir şeyler söyleyebiliriz” dedi.
KMM