Site Rengi

DOLAR 35,4993
EURO 36,2628
ALTIN 3.060,18
BIST 9.804,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Burdur 12°C
Hafif Yağmurlu
Burdur
12°C
Hafif Yağmurlu
Sal 10°C
Çar 10°C
Per 9°C
Cum 10°C

BURDUR GÖLÜ’NDEKİ GAZ ÇIKIŞI İNCELENDİ

BURDUR GÖLÜ’NDEKİ GAZ ÇIKIŞI İNCELENDİ
Bu Alanı Sizin için Ayırdık.
16.12.2020
2.414
A+
A-

Burdur Gölü’ndeki gaz çıkışı iddiası üzerine, gölde inceleme yapıldı.

Burdur Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, basında yer alan “Burdur Gölünde Gaz Çıkışı Olası Bir Depremin Habercisi Olabilir” başlıklı haberde yer alan görüntülerin yerinde incelenmesi için, Burdur Valiliği’nin daveti üzerine Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nden (SDÜ) alanında uzman hocalar, Burdur Gölü’nde yerinde inceleme yaptılar.

kimpas

MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Gülle, SDÜ Uzaktan Algılama Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Jeoloji Mühendisi Erhan Şener, SDÜ Deprem ve Jeoteknik Araştırma Merkezi Müdürü Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Çağlayan Balkaya ve SDÜ Deprem ve Jeoteknik araştırma Merkezinde Öğretim Görevlisi Jeofizik Mühendisi Olcay Çakmak’ın yer aldığı incelemede, gölde çeşitli ölçümler yapıldı.

Yapılan inceleme ve ölçümlerin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Prof. Dr. İskender Gülle, “Suyun tuzluluğunu ve sıcaklılığını ölçtük.  Durumu değerlendireceğiz ve daha sonra gerekli açıklamalarda bulunacağız. İlk belirlemelerimize, gazla karışık su çıkıyor. Bu tür kaynaklardan göl kenarında bir sürü mevcut. Sadece bu kaynak değil yıllardır gözlemlediğimiz olaylar” dedi. casinos que aceitam bitcoin

SDÜ Uzaktan Algılama Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Jeoloji Mühendisi Erhan Şener,  “Drone ile su sıcaklığında anomali var mı diye baktık. Büyük bir anomali yok. Diğer su alanı ile kabarcıkların çıktığı alan arasında 0,1-0,2 santigrat derece fark var. Bunu net söyleyebilmek için bunun su numunesi analizini yapıp göl suyuyla ilişkilendirmek lazım. Yapılan analizlerden sonra net bir şeyler söyleyebiliriz” dedi.

KMM

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.