Site Rengi

DOLAR 34,2398
EURO 37,6309
ALTIN 2.920,13
BIST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Burdur 28°C
Az Bulutlu
Burdur
28°C
Az Bulutlu
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 27°C

KARAMANLI’DA TARLA FARESİ İLE MÜCADELE BAŞLATILDI

KARAMANLI’DA TARLA FARESİ İLE MÜCADELE BAŞLATILDI
Bu Alanı Sizin için Ayırdık.
07.12.2020
2.247
A+
A-

Karamanlı’da, tarla faresi ile mücadele çalışması başlatıldı.

Karamanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Karamanlı Ziraat Odası Başkanlığı tarafından başlatılan uygulama ile ilk etapta çiftçilere 100 kilogram zehirli buğday dağıtıldı.

kimpas

Karamanlı Ziraat Odası Başkanı Hasan Güz, ziraat mühendisleri tarafından arazide yapılan kontrollerde, özellikle yonca ve fiğ tarlalarında aşırı derecede tarla faresi görüldüğünü anlattı.

Ziraat Odası olarak, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde satışı yapılan zehirli buğdayların 100 kilogram olan tamamını satın aldıklarını ifade eden Güz, “Biz de oda olarak zehirli buğdayın ücretini karşılayalım, uygulamayı da tüm Karamanlı olarak yapalım istedik. Böylece çiftçilerimizi araziye teşvik ettik. Arazi başında çiftçilerimize zehirli buğdayları verdik. Ziraat mühendisi arkadaşlarımızın kontrolleri ile birlikte fare deliklerine zehirli buğday koymaya devam etmekteyiz.” dedi.

İlçede tarla faresi sayısında ciddi bir artış görüldüğünü vurgulayan Başkan Güz, şöyle devam etti:

“Yağışlar çok az. Bu senenin kurak geçeceği belli. Onun için biz de farelerle baş etmemiz lazım. Tarla faresi ile mücadelenin başarılı olabilmesi için topluca, tüm tarla sahiplerinin birlikte bu uygulamayı yapması lazım. Bir tarlada yapılıp, diğer tarlada yapılmazsa bunun bir anlamı olmaz. Çünkü fareler, birden fazla tarlada bulunuyor.”

Hasan Güz, zehirli buğday uygulaması yapan tarla sahiplerinin, tarlalarını takip ederek, ölen fareleri toplayıp imha etmesi gerektiğini, aksi halde ölen fareleri yiyen diğer zararsız hayvanların da zehirlenebileceğini sözlerine ekledi.

Çiftçi Ayla Öney, yonca tarlasının fareler tarafından delik deşik hale getirildiğini, farelerle mücadele edilmezse bu gidişle hasat alma şanslarının kalmayacağını söyledi.

Çiftçi Keziban Akkaya, yonca tarlasında çok sayıda fare olması nedeniyle zehirli buğday kullandıklarını anlattı.

Akkaya, “Bu yıl mahsul alamadık. Onun için bu zehirli buğdayı biz de uygulamaktayız. Tüm çiftçilerimiz uygulama yaparsa daha iyi ve etkili olur.” Diye konuştu.

Çiftçi Süleyman Hacıbeyoğlu, fareler ile mücadele etmeye çalıştıklarını belirterek, destekleri için İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odasına teşekkür etti.

https://www.youtube.com/watch?v=-uMguRtFcg4

Murat ÇOBAN / KMM

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.